W celu ułatwienia użytkownikom korzystanie z naszego serwisu wykorzystujemy pliki cookies. Poprzez korzystanie z naszej witryny wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies na twoim komputerze / urządzeniu. Możesz zmienić ustawienia plików cookies w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Wprowadzenie » Suszone warzywa, owoce, ziarna » Grzyby Mun krojone 30 g


        

Grzyby Mun krojone 30 g

Top produkt

Dostępny

 

W magazynie: 1,00 szt.
Numer produktu: 4591
Kod EAN: 4591
nasza cena bez VAT : 6,39 zł
nasza cena z VAT (8 %):
6,90 zł
: 0,00 zł
Obserwuj z Watchdog:
Obserwuj z Watchdog

do koszyka:
  szt.  

Grzyby Mun krojone 30 g

 

Oryginalne chińskie grzyby. Są jednym z podstawowych składników kuchni dalekowschodniej.

Wyróżniają się charakterystyczną chrupkością. W Azji stosowane głównie do dań typu stir-fry.

Są też pysznym dodatkiem do sałatek, zup i gulaszy.

 

Sposób przygotowania: namocz grzyby w gorącej wodzie, aby zmiękły.

Dodaj odsączone grzyby do wybranego dania lub sosu. Całość zagotuj lub usmaż.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj pochodzenia: Chiny

Przepis na niedzielne danie chińskie z kurczakiem:

20 dag makaronu ryżowego 2 pojedyncze piersi kurczaka - około 40 dag pół średniej kapusty pekińskiej - około 20 dag 2 cebule średniej wielkości garść krojonych suszonych grzybów mun 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki gotowego sosu chilli (do wyboru: ostrego lub słodkiego) świeżo zmielony czarny pieprz 2 łyżki oleju sól – najlepiej morska łyżka oleju kokosowego (można pominąć) łyżka drobno posiekanego cienkiego szczypiorku do dekoracji

Wykonanie:

Grzyby mun zalać wrzątkiem, odstawić na 15 minut, po tym czasie gotować w wodzie, w której się moczyły 10 minut od momentu zagotowania. Odcedzić, wystudzić, odkroić stwardniałe ogonki. Makaron ryżowy zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut. Mięso kurczaka pokroić na cienkie paski, sól i pieprz do smaku, skropić sosem sojowym, odstawić na kilka minut. Cebulę pokroić na "piórka", kapustę umyć i pokroić w paski. Na głębokiej patelni, lub woku rozgrzać bardzo silnie olej i usmażyć na nim mięso przez 3 minuty, cały czas mieszając, dodać cebulę, grzyby mun, kapustę pekińską, sos chili, mieszać energicznie i smażyć dalsze 3 minuty. Włożyć odsączony makaron i trzymać na ogniu kilka chwil – gotowe, można  podawać z pikantną sałatką.

 

Wizyty i pytania odwiedzających

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj komentarz lub pytanie jako pierwszy.

MjU3M
Obserwuj z Watchdog
Watch DOG


Powiadom mnie mailowo o zmianie:


       kiedy cena będzie niższa niż

        kiedy produkt będzie na stanie


Wpisz swój adres e-mail: