Konserwy drobiowe i mięsne
Dlaczego warto jeść drób?
Jednym z powodów, dla którego dietetycy polecają jedzenie drobiu i innego mięsa jest jego wysoka wartość odżywcza. Mięso z kurczaka, wołowiny czy wieprzowiny pozwala na dostarczenie do organizmu dużych ilości pełnowartościowego białka, witamin – zwłaszcza szczególnie ważnych dla układu nerwowego witamin z grupy B (niacyny, ryboflawiny, pirodoksyny) oraz składników mineralnych takich jak cynk, żelazo oraz potas.
Ważną cechą charakterystyczną mięsa jest niska zawartość tłuszczu, a w tym − co szczególnie istotne – niska zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych.
Mięso kurczaka polecane jest w diecie małych dzieci i rosnącej młodzieży, a także osób dorosłych i starszych. Dzięki delikatnym, drobnym włókienkom, z jakich jest zbudowane, oraz niskiej zawartości tłuszczu, stosowane jest również w żywieniu kobiet ciężarnych i karmiących, dietach leczniczych np. chorobie wrzodowej, a także w różnego rodzaju zaburzeniach pracy przewodu pokarmowego. Bogaty w pełnowartościowe białko drób jest również cennym składnikiem diet osób o dużej aktywności fizycznej oraz zawodowych sportowców.
Konserwy mięsne oferowane w naszym sklepie mają najwyższy procent mięsa w konserwie a najniższy lub wcale dodatek konserwantów. nie zawierają chemicznych polepszaczy smaku. Smak konserw mięsnych wynika z użytych świeżych produktów i dodatku ziół.
Smaczny i gotowy do zjedzenia!
W trakcie dalekich pieszych wypraw spożywanie posiłków to nie lada wyzwanie, ponieważ cały prowiant niesiemy ze sobą w plecaku. Świetnym rozwiązaniem dla wszystkich entuzjastów wycieczek, którzy szukają wyrafinowanego smaku i szybkiej możliwości zaspokojenia głodu, są konserwy mięsne i drobiowe, pasztety drobiowe o różnych, naturalnych smakach, które po otwarciu puszki sa gotowe do zjedzenia. Z racji swojego poręcznego i trwałego opakowania są nieodłącznym towarzyszem każdego turysty, podróżnika oraz studenta. Można go bowiem wrzucić beztrosko do plecaka, wyjąć go w chwili poczucia głodu i ze smakiem zjeść.
Przysmak sniadaniowy 300 g Łuków Składniki konserwy : mięso wieprzowe 90 %, oraz sól, cebula, pieprz czarny, przyprawy. Przechowywać w temperaturze do 25 0C, po otwarciu- w lodówce, spożyć w ciągu 48 godzin. Termin przydatności do spożycia:29.05.2020 Produkt polski.
Składniki konserwy extra: mięso wieprzowe 57 % mięso wołowe 33 %, oraz tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, kwas askorbinowy, substancja konserwująca: azotyn sodu. Przechowywać w temperaturze do 25 0C, po otwarciu- w lodówce, spożyć w ciągu 48 godzin. Termin przydatności do spożycia:04.04.2020 Produkt polski.
Wołowina we własnym sosie 300 g Łuków Składniki konserwy extra: mięso wołowe 84 %, oraz sól, cebula, pieprz czarny, papryka słodka, majeranek. Przechowywać w temperaturze do 25 0C, po otwarciu- w lodówce, spożyć w ciągu 48 godzin. Termin przydatności do spożycia:29.05.2020 Produkt polski.
Gulasz angielski Extra Łuków 300 g Mięso wieprzowe nie mniej niż 90 %, pieprz biały, sól, woda, konserwowany azotynem sodu wartość energetyczna w 100 g 161 kcal tłuszcz 9,4 g, w tym kwasy nasycone 3,9 g węglowodany 2g białko 17g sól 1,6 g produkt polski termin przydtności 02.05.2020r.
Pasztet drobiowy Podlaski 155 g Drosed Do smarowania pieczywa. Skład: mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt, woda, olej rzepakowy, wątroba i skóry z kurcząt, kasza manna (z pszenicy, zawiera gluten), sól, białko sojowe, skrobia ziemniaczana, warzywa suszone, suszony liść i mielony korzeń lubczyka 0,5 %, przyprawy, mleko w proszku, serwatka z mleka, cukier, meltodekstryna, hydrolizat białka
Boczek w konserwie 300 g, 96% mięsa Łuków Konserwa z boczku nie zawiera: - glutaminianu monosodowego, - fosforanów, - białka sojowego, - sztucznych barwników. Składniki konserwy: boczek wieprzowy 77 %, mięso wieprzowe 17 %, oraz sól, cebula, czosnek, pieprz czarny, białko wieprzowe, skrobia ryżowa, substancja konserwująca: azotyn sodu. Przechowywać w temperaturze do 25 0C, po otwarciu- w
Konserwa łopatka 96 % mięsa 300 g Składniki konserwy: łopatka wieprzowa 96 %, mięso wieprzowe 17 %, oraz sól, cebula, czosnek, pieprz czarny, ziele angielskie, białko wieprzowe, skrobia ryżowa, substancja konserwująca: azotyn sodu. Konserwa z łopatki nie zawiera: - glutaminianu monosodowego, - fosforanów, - białka sojowego, - sztucznych barwników. Przechowywać w temperaturze do 25 0C, po
Pasztet pomidorowy Podlaski 100 g Drosed Do smarowania pieczywa. Skład: mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt, woda, tłuszcz roślinny, wątroba i skóry z kurcząt, kasza manna (z pszenicy, zawiera gluten), sól, pomidor suszony 1,3%, skrobia modyfikowana, warzywa suszone, przyprawy naturalne, białko sojowe, mleko w proszku, serwatka z mleka, przyprawy naturalne, cukier, meltodekstryna,
Pasztet drobiowy Podlaski z bazylią i suszonymi pomidorami 100 g Drosed Do smarowania pieczywa. Skład: mięso oddzielone mechanicznie z kurcząt, woda, olej roślinny, wątroba z kurcząt, skóry z kurcząt, kasza manna (z pszenicy), sól, białko sojowe, warzywa suszone; (cebula, pomidor suszony 0,7%, papryka, marchew, pietruszka, por, czosnek, skrobia ziemniaczana, mleko w proszku, serwatka z mleka,
Konserwa Gulasz angielski 300 g Evra Meat Składniki konserwy: mięso wieprzowe 62 % oraz woda, skórki wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, konserwanty i stabilizatory smaku. Przechowywać w temperaturze do 25 0C, po otwarciu- w lodówce, spożyć w ciągu 48 godzin. Termin przydatności do spożycia:04.04.2020 Produkt polski.