W celu ułatwienia użytkownikom korzystanie z naszego serwisu wykorzystujemy pliki cookies. Poprzez korzystanie z naszej witryny wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies na twoim komputerze / urządzeniu. Możesz zmienić ustawienia plików cookies w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Wprowadzenie » Mąki, kasze, płatki, makarony » Mąka kukurydziana 1kg Melvit


    

Mąka kukurydziana 1kg Melvit

Nowość

Dostępny

 

W magazynie: 4,00 szt.
Numer produktu: 2099
Kod EAN: 2099
nasza cena bez VAT : 3,14 zł
nasza cena z VAT (5 %):
3,30 zł
: 0,00 zł
Obserwuj z Watchdog:
Obserwuj z Watchdog

do koszyka:
  szt.  

Mąka kukurydziana 1 kg producent MELVIT

 Mąka naturalnie bezglutenowa.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu

 

Wartość energetyczna

1410 kJ / 337 kcal

Białko

5,9 g

Węglowodany

78 g

Tłuszcz

3,0 g

 Kraj pochodzenia: Polska

Termin przydatności do spożycia: 08.01 2016r.

UWAGA : na opakowaniu pisze, iż produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, wynikający z procesu pakowania na maszynach, na których pakowane są także inne rodzaje mąk, pomimo czyszczenia linii, mogą pozostawać w maszynach śladowe ilości tego składnika.

 Przepis na Placki Tortilla Składniki: 10 dag mąki kukurydzianej 10 dag mąki orkiszowej typ 2000, 1 jajko, 100-125 ml mleka, 1 łyżeczka soli,  olej Sposób przygotowania: Jajko, mąki, sól i mleko wyrobić dokładnie na gładką masę. Ciasto rozwałkować na cienkie placki a następnie uformować duże okręgi np. przy pomocy talerza. Patelnię z olejem mocno rozgrzać i usmażyć uformowane placki. Smażyć przez 5-7 minut, aż do powstania jasno brązowych bąbelków. Usmażone wyłożyć na talerze jeden na drugim i przykryć dla zachowania temperatury.

 Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Wizyty i pytania odwiedzających

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj komentarz lub pytanie jako pierwszy.

NGViNjVm
Obserwuj z Watchdog
Watch DOG


Powiadom mnie mailowo o zmianie:


       kiedy cena będzie niższa niż

        kiedy produkt będzie na stanie


Wpisz swój adres e-mail: