W celu ułatwienia użytkownikom korzystanie z naszego serwisu wykorzystujemy pliki cookies. Poprzez korzystanie z naszej witryny wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies na twoim komputerze / urządzeniu. Możesz zmienić ustawienia plików cookies w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Wprowadzenie » Mąki, kasze, płatki, makarony » Mąka orkiszowa 700 1kg


    

Mąka orkiszowa 700 1kg

Dostępny

 

W magazynie: 45,00 szt.
Numer produktu: 2049
Parametr 1: 7.90
Kod EAN: 2049
nasza cena bez VAT : 7,52 zł
nasza cena z VAT (5 %):
7,90 zł
: 0,00 zł
Obserwuj z Watchdog:
Obserwuj z Watchdog

do koszyka:
  szt.  

Mąka ORKISZOWA typ 700  1 kg

 

BEZ SZTUCZNYCH DODATKÓW , POLEPSZACZY , GMO

OPIS Trudno jest wymienić wszystkie zalety mąki z orkiszu , ale najważniejsze to nie zmieniony od tysięcy lat kod genetyczny , większa zawartość błonnika , białka , cynku , miedzi , selenu oraz witamin z grupy A , E i D. Także znaczne ilości kwasu krzemowego , linolenowego oraz fitosteroli. Określa się ją wyższym stopniem strawności i jakości biologicznej.

Orkisz zawiera w swoim składzie 56% skrobii, 11,6% białka, 2,7% tłuszczu i 2% składników minieralnych. Szczególnie ważne obok dużej zawartości białka, w którym - co najmniej w ilościach śladowych -, zawarte są wszystkie istotne dla człowieka aminokwasy i przyjaznych dla serca i układu krążenia nienasycone kwasy tłuszczowe, są składniki mineralne i witaminy. Orkisz zawiera ich więcej niż jakiekolwiek inne pszeniczne ziarno. Dla piekarzy jest orkisz prawdziwym darem w związku z jego wysoką zawartością kleju, dzięki któremu wypiekać można "wyjątkowo dobry chleb o charakterystycznym, orzechowym aromacie"

DZIAŁANIE

obniża poziom złego cholesterolu we krwi, działa przeciwalergicznie znacząco łagodzi dolegliwości przewodu pokarmowego, regeneruje cały organizm człowieka, działa przeciwnowotworowo.

OPAKOWANIE Produkt zapakowany jest w torebki papierowe, wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu
z żywnością zgodnie z wymogami ustawy (Dz. U. nr. 171 poz. 1662) .

Porady

  • Aby Twoje wypieki z udziałem mąki orkiszowej były najlepszej jakości , to znaczy nie były ostre, czyli miękisz zawierający przecież otręby, był delikatny i nie kruszący należy : przygotować zaparkę z mąki orkiszowej , to jest zalać ją gorącą wodą (lub np mlekiem , maślanką , jogurtem, kefirem) i pozostawić na min 2 godz.
  • lub do zaparkę jw dodać 2% zakwasu żytniego i pozostawić na 3,5 do 8 godzin
  • lub przygotować z tej mąki rozczyn drożdżowy klasyczny i pozostawić na 3,5 godziny
  • lub przygotować zimny rozczyn i schować do lodówki na 8-12 godzin

wybierając jeden z powyższych sposobów uzdatnisz ten rodzaj mąki i uzyskasz pozytywne efekty końcowe

Kraj Pochodzenia:  WĘGRY

 

 

Wizyty i pytania odwiedzających

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj komentarz lub pytanie jako pierwszy.

MThhNjI
Obserwuj z Watchdog
Watch DOG


Powiadom mnie mailowo o zmianie:


       kiedy cena będzie niższa niż

        kiedy produkt będzie na stanie


Wpisz swój adres e-mail: