W celu ułatwienia użytkownikom korzystanie z naszego serwisu wykorzystujemy pliki cookies. Poprzez korzystanie z naszej witryny wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies na twoim komputerze / urządzeniu. Możesz zmienić ustawienia plików cookies w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Wprowadzenie » Mąki, kasze, płatki, makarony » Makaron ryzowy 200g różny


        

Makaron ryzowy 200g różny

Top produkt

Dostępny

 

W magazynie: 8,00 szt.
Numer produktu: 4589
Kod EAN: 4589
nasza cena bez VAT : 6,48 zł
nasza cena z VAT (5 %):
6,80 zł
: 0,00 zł
Obserwuj z Watchdog:
Obserwuj z Watchdog

do koszyka:
  szt.  

Makaron ryżowy 200 g, rodzaj:

- nitki

- wstążki (przy zamawianiu prosimy o podanie rodzaju makaronu).

W kuchniach azjatyckich makaron ryżowy uważany jest za symbol długiego, szczęśliwego życia dlatego jada się go nie tylko
na co dzień, lecz także z okazji rozmaitych świąt.

Ten lekkostrawny makaron ryżowy nie zawiera glutenu - jest produkowany wyłącznie z mąki ryżowej i wody,

w postaci wstążek lub cieniutkich, długich nawet na metr nitek – wg tradycji nie łamie się ich, ani nie przegryza, bo przynosi to pecha. 

Makaron ryżowy zawiera cenne białka, witaminy oraz składniki mineralne, a także węglowodany złożone, które dostarczają dużo energii i na długi czas zapewniają uczucie sytości.

Makaron ryżowy przygotowuje się raz-dwa, bez gotowania – wystarczy zalać go wrzątkiem, przykryć i poczekać 3-5 minut (wg przepisu na opakowaniu). A gdy surowy makaron ryżowy wrzucimy na patelnię z rozgrzanym olejem – usmaży się na chrupko, zwiększając przy tym swoją objętość.

Kraj pochodzenia: Tajlandia

Przepis na chow mein: czyli chińskie danie z makaronu smażonego z rozmaitymi dodatkami.

Tym razem jest to makaron z wieprzowiną, chrupiącymi warzywami i pędami bambusa oraz aromatycznym sezamem. Taki obiad robi się naprawdę szybko, nie trzeba więc długo stać przy gorącej kuchence.

  • porcje 2)

      • 160g makaronu ryżowego wstążki,
      • 200-250g polędwiczki wieprzowej,
      • 50g pędów bambusa pokrojonych w słupki (ze słoika) (dostępne w naszym sklepie w konserwach warzywnych)
      • 1 mała marchewka,
      • ½ czerwonej papryki,
      • 5 kolb marynowanej mini kukurydzy,
      • ½ cebuli,
      • 1 ząbek czosnku,
      • 1 łyżeczka świeżo startego imbiru,
      • mały kawałek papryczki chili,
      • 1 łyżeczka oleju sezamowego,
      • 1 łyżka sosu sojowego,
      • 1 łyżka sezamu,
      • olej z orzeszków ziemnych lub rzepakowy do smażenia,
      • świeża kolendra do posypania


      Sezam uprażyć na suchej patelni, aż zacznie robić się lekko rumiany i pachnący. Odstawić. 
      przygotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i wymieszać z olejem sezamowym. 
      Mięso pokroić w paseczki. Cebulę pokroić w piórka, marchewkę w zapałkę, paprykę w paseczki. Chili i czosnek posiekać. Mini kukurydzę osączyć i przekroić wzdłuż na połówki. 
      W woku rozgrzać odrobinę oleju. Gdy będzie bardzo gorący, wrzucić mięso i smażyć, aż zacznie się rumienić. Przełożyć na talerz, a do woka wlać jeszcze łyżkę oleju, a gdy się rozgrzeje, wrzucić cebulę, czosnek, chili, marchewkę i paprykę. Smażyć, mieszając, przez 2-3 minuty. Dodać mięso, sos sojowy i makaron. Wszystko razem smażyć jeszcze przez 1-2 minuty. Na koniec posypać sezamem i listkami kolendry.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wizyty i pytania odwiedzających

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj komentarz lub pytanie jako pierwszy.

ZmJhOWZ
Obserwuj z Watchdog
Watch DOG


Powiadom mnie mailowo o zmianie:


       kiedy cena będzie niższa niż

        kiedy produkt będzie na stanie


Wpisz swój adres e-mail: