W celu ułatwienia użytkownikom korzystanie z naszego serwisu wykorzystujemy pliki cookies. Poprzez korzystanie z naszej witryny wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies na twoim komputerze / urządzeniu. Możesz zmienić ustawienia plików cookies w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Wprowadzenie » Oleje tłoczone na zimno

Oleje tłoczone na zimno

Oleje tłoczone na zimno. 

Tłuszcze są bardzo ważnym składnikiem codziennej diety, ze względu na ich wpływ na przebieg wielu procesów zachodzących
w naszych organizmach. Są nośnikami witamin: A, D, E i K. Ułatwiają przyswajanie witamin z innych produktów, a także odczuwanie smaku i przełykanie pokarmu. Stanowią budulec błon komórkowych i mózgu oraz wpływają na sprawność układu krążenia. Tłuszcze są także cennym źródłem energii dla całego organizmu a także chronią nas przed niską temperaturą, otaczając organy wewnętrzne, stanowiąc dla nich ochronę.

Zaleca się, aby tłuszcze dostarczały nam do 30% całkowitej liczby kalorii oraz zawierały odpowiednią ilość Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (od 5% do 15% całkowitej liczby  kalorii).


ZTY0MzB