W celu ułatwienia użytkownikom korzystanie z naszego serwisu wykorzystujemy pliki cookies. Poprzez korzystanie z naszej witryny wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookies na twoim komputerze / urządzeniu. Możesz zmienić ustawienia plików cookies w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Wprowadzenie » Suszone warzywa, owoce, ziarna » Pestki moreli gorzkie 500g


        

Pestki moreli gorzkie 500g

Top produkt

Dostępny

 

Obserwuj z Watchdog
W magazynie: 1,00 szt.
Numer produktu: 6221
Parametr 1: 19.00
Kod EAN: 6221
nasza cena bez VAT: 21,30 zł
nasza cena z VAT (8 %):
23,00 zł
: 0,00 zł

do koszyka:
  szt.  

Pestki Moreli gorzkie 500 g

Wewnątrz miękkiej części moreli znajduje się nasienie, czyli pestka, zwana przez niektórych morelowym migdałem, lub gorzkim migdałem. Morelowe migdały zwykle pochodzą z Azji i uważa się je za dobre źródło żelaza, potasu i fosforu, ale tak na prawdę furorę robią jako najlepsze źródło witaminy B17 znanej również jako amigdalinę.

Amigdalinę, choć w mniejszych ilościach znajdziemy także w pestkach śliwek i jabłek.

Ludzie Hunza zamieszkujący odległy region Himalajów niedaleko zachodniego Pakistanu pochłaniają dwieście razy więcej B17 niż ludzie Zachodu jedząc około trzydziestu do pięćdziesięciu gorzkich migdałów dziennie.

Hunzowie do dzisiaj mają niską zachorowalność na raka i bardzo wysokie wskaźniki długowieczności.

Związek amigdaliny ma cztery cząsteczki. Dwie z nich to cząsteczki glukozy. Pozostałe dwie, to cyjanek i benzaldyhide. Ostatnie dwie cząsteczki z pominięciem kilku niezwykłych metabolicznych działań, mają zdolności działania tylko na komórki nowotworowe, które przyciągają amigdalinę, ze względu na zawarty w niej cukier, w pozostałych przypadkach amigdalina inne komórki jakby tylko wolno przepuszczała.

To bardzo mądre rozwiązanie. Komórki nowotworowe są uzależnione od fermentacji cukru (glukozy), z powodu czerpania z nich energii zamiast z tlenu. Tak więc komórki nowotworowe przyciągają amigdalinę, aby odżywić się glukozą, ale zaraz są niszczone podczas metabolizmu tych związków: benzalldyhidem i cyjankiem. Przynętą jest glukoza, czyli cukier, a zabija je cyjanek i benzalldyhid.

Komórki nowotworowe zawierają enzym beta-glukozydazy, który nie występuje w zdrowych komórkach. Enzym Beta-glukozydazy odblokowuje związek amigdalinę, uwalniając śmiertelne toksyny dla komórki nowotworowej. Tylko komórki rakowe metabolizują amigdalinę. Zdrowe normalne komórki nie.

Większość rakowych komórek zawiera też inny enzym, rhodanese. Wolne cząsteczki cyjanku są zmuszone do konwertowania z cząsteczkami siarki przez enzym rhodanese, tworząc nieszkodliwe cyjaniany, które są wydalane w moczu.

To jest trochę faktycznej wiedzy, która wyjaśnia, że te „straszne” artykuły gdy mówią o cyjanku zawartym w amigdalinie,
to jest rzecz z którą nasz organizm z łatwością sobie przez powyższy detoks radzi.

Jednak pełna funkcja amigdaliny jest w większości tych artykułów głęboko ukryta, ponieważ fakt, że letril
lub B17, czyli skoncentrowany ekstrakt z morelowego migdała może leczyć raka jest tematem tabu.

 

Kraj pochodzenia: Turcja

 

Wizyty i pytania odwiedzających

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj komentarz lub pytanie jako pierwszy.

MDQzNjI4
Obserwuj z Watchdog
Watch DOG


Powiadom mnie mailowo o zmianie:


       kiedy cena będzie niższa niż

        kiedy produkt będzie na stanie


Wpisz swój adres e-mail: